Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Capri erbjuder unik natur och många vackra utsiktsplatser.

Capri – Historia, legend och skönhet

Capri är en hisnande ö i södra Italien, belägen i Tyrrenska havet utanför Neapels kust. Ön är känd för sin naturliga skönhet, kristallklara vatten och imponerande klippformationer, men dess historia är också full av fascinerande händelser och legender.

Shutterstock 88152370

Grundad av grekiska gudar

Enligt legenden grundades ön Capri av de grekiska gudarna i den avlägsna förhistoriska tiden. Men i verkligheten var ön först bebodd av de gamla romarna, som lockades av dess skönhet och strategiska läge.

Vandringsleden Sentiero dei Fortini på Capri

Används som fängelse

På medeltiden erövrades ön av normanderna och användes senare som fängelse av Bourbonskungarna. Det var inte förrän på 1800-talet som Capri upptäcktes av konstnärer, författare och andra intellektuella från hela Europa som lockades av dess naturliga skönhet och bohemiska livsstil.

Populärt resmål

Idag är Capri ett populärt resmål för turister som kommer för att beundra öns hisnande skönhet och historiska arv. Men det är också en plats där du fortfarande kan uppleva den traditionella italienska livsstilen och kulturen som har bevarats genom århundradena.

Shutterstock 487854097 Augustus Have Ved Capri By Giardini Di Augusto

Så oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller bara vill koppla av i vackra och inspirerande omgivningar är Capri en plats värd att besöka och utforska. En ö genomsyrad av historia, legend och skönhet, den kommer garanterat att lämna ett bestående intryck på ditt hjärta och sinne.

Läs mer om Capris sevärdheter här!