Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 556064800

Capris attraktioner

Capri är en ö full av hisnande sevärdheter och naturliga skönheter som kommer att ta andan ur alla besökare. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller bara vill koppla av i vackra omgivningar, hittar du något som passar din smak på denna otroliga ö.

Tiberius Villa Jovis

En av de mest imponerande sevärdheterna på Capri är utan tvekan Tiberius Villa Jovis. Detta är en enorm romersk villa som kejsar Tiberius byggde på öns högsta punkt. Från villan kan du njuta av en fantastisk utsikt över hela ön och Tyrrenska havet, och du kan vandra runt de välbevarade ruinerna som fortfarande vittnar om kejsarens lyxiga livsstil.

Villa Jovis, som byggdes på sin tid av kejsar Tiberius

Den blå grottan

En annan fantastisk attraktion på Capri är Blue Grotto, som är en grotta i klipporna på öns kust. Grottan är känd för sitt kristallklara blåa vatten som lyser upp när solljuset träffar den, och det är en fantastisk upplevelse att segla in i grottan och beundra dess naturliga skönhet.

Vattnet lyser upp i Blå grottan på Capri

Vackra trädgårdar och parker

Capri är också hem för flera vackra trädgårdar och parker, inklusive Villa San Michele, som byggdes av den svenske författaren och läkaren Axel Munthe. Trädgården är full av exotiska växter och blommor, och den har en fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden.

Shutterstock 1575036424

Många fler attraktioner

Om du är intresserad av kultur och historia finns det också många andra attraktioner på Capri, inklusive den antika romerska staden Anacapri, Augustus trädgårdar och Certosa di San Giacomo, ett kloster från 1300-talet.

Längs Amalfikusten finns gamla åsnestigar, som nu är vandringsleder

Allt som allt är Capri en ö full av fantastiska sevärdheter och naturliga skönheter som kommer att imponera på även den mest krävande resenären. Oavsett om du vill utforska öns historia, koppla av i vackra trädgårdar eller beundra de fantastiska vyerna, hittar du mycket att se och uppleva på Capri.

Läs mer om Capris historia här!