Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Koh Samui Istock 184356903

Upplevelser på Koh Samui

Koh Samui reser sig från Thailandbukten, 80 kilometer från fastlandets sydöstra kust. Stället är ett paradis för turister som älskar sol, strand, frodig natur och härliga hotell. Därför är Koh Samui också ett självklart resmål för en badsemester i Thailand.

Det finns massor av spännande upplevelser på Koh Samui. Och vi hjälper dig gärna att välja. Det är därför vi har gjort den här lilla listan med några av våra personliga favoritupplevelser på Koh Samui.

Stränder

På Koh Samui kan du njuta av solen och sträcka ut dig på öns många härliga sandstränder. När det blir för varmt kan du ta ett dopp i det kristallklara havet eller gå i skuggan och ta ett mellanmål på någon av de många mysiga strandrestaurangerna.

Koh Samui har vackra stränder på alla fyra sidor av ön. De mest besökta stränderna på ön är Hat Chaweng och Hat Lamai, båda belägna på öns östra kust.

Koh Samui Bo Phut Strand

Korallrev

Koh Samui är den största ön i Chumphon-skärgården, som innehåller över 80 öar, varav de flesta är obebodda. Tillsammans utgör skärgården Ang Thong National Marine Park. Runt öarna i marinparken finns utmärkta snorklingsmöjligheter, där du kan uppleva vackra korallrev och färgglada fiskar. Förutom snorkling finns det även goda möjligheter till dykning, precis som en kajaktur mellan de små öarna, där du kan njuta av utsikten, är värd en upplevelse.

De närliggande öarna Koh Phangan och Koh Tao är också bra platser för snorkling och dykning.

Tempel och statyer

90 procent av Koh Samuis cirka 40 000 invånare är buddhister. Därför kan du även se ett antal vackra tempel och Buddha-statyer under en vistelse på Koh Samui.

Wat Phra Yai, känt på engelska som Big Buddha Temple, är ett tempel som kan besökas på den lilla ön Ko Phan utanför Koh Samuis nordöstra kust. Ön är ansluten till Koh Samui via en kort näs.
Templet Wat Phra Yai är hem för en 12 meter hög gyllene Buddhafigur. Statyn byggdes 1972 och är idag ett av Koh Samuis landmärken och ett populärt turistmål.

Wat Khunaram Koh Samui är ett annat av Koh Samuis vackra och populära tempel. Här kan du uppleva det som templet blivit särskilt känt för - nämligen att vara hemmet för en mumifierad munk vid namn Luang Pho Daeng, som dog 1973. Munken visas i en glaslåda klädd i en klassisk orange munkrock - och ett par av stora, svarta Ray Ban-solglasögon. En mycket speciell syn.

Vill du uppleva vackra Koh Samui, ring och ta en pratstund med någon av våra duktiga resekonsulter på telefon 86 13 77 44. Du kan även få ett icke bindande reseerbjudande genom att skicka en förfrågan.

Koh Samui Istock 1342068739