Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Henrik.jpg

Ravello är en av de vackraste och mest kända städerna på Amalfikusten. Till skillnad från de flesta andra städer längs kusten ligger inte Ravello vid vattnet. Staden ligger på en ås och härifrån är det en helt fantastisk utsikt nerför Amalfikusten. En syn som på medeltiden fick rika män att bygga sina magnifika villor i Ravello. Och en syn som i århundraden lockat konstnärer och målare, som vår egen PS Krøyer, som åkte hit på sin smekmånad med sin Marie 1890. Det sägs att han hade svårt att släppa området igen, varför smekmånaden drog ut på tiden. Den skulle hålla i ett år, heter det bland lokalbefolkningen.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Ravello måste upplevas

Det kan säga något om skönheten i området. För det är verkligen vackert där och det går inte riktigt att fånga på en kamera. Det måste upplevas. Kanske på en promenad i området, som är fullt av gamla stigar som har använts för att föra citroner och grödor ner till kusten eller till en marknad i nästa by. Det finns stigar ner till Minori och vidare till Maiori. Du kan gå upp till Scala eller vandra på gudarnas väg från Bomerano till Positano. Bara för att nämna några.

Fridfulla kvällar i Ravello

Ravello är en mysig stad med mycket historia och spännande sevärdheter. Och på dagarna finns det naturligt nog turister som vill uppleva staden och se den fantastiska utsikten. I slutet av eftermiddagen är det som om lugnet faller över Ravello. Då sitter folk på trottoarkaféerna i den sena eftermiddagssolen och njuter av ett glas vin eller en kopp kaffe – och den avslappnade atmosfären i staden.

Bra kollektivtrafik

Det finns massor av små butiker och bra restauranger, så du kommer inte missa något. Och skulle du känna för att ta en tur till stranden behöver du inte gå hela vägen ner för trappan. Du kan hoppa på lokalbussen till Minori eller Amalfi. Det är en relativt kort och billig resa. Från de två städerna har du möjlighet att ta en båttur längs kusten eller segla till ön Capri. Om du är intresserad av historia, överväg en heldagsutflykt till Pompeji och Vesuvius.