Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
shutterstock_121945762 Route 66 pavement sign with Mojave desert red rock mountains..jpg

Route 66 – Upplev Amerikas historiska hjärta

En resa längs Route 66 är ett utmärkt tillfälle att uppleva Amerikas historia, kultur och landskap. Det är en resa som tar dig genom landets hjärta och ger dig en verklig inblick i vad som gör Amerika så fascinerande och mångsidigt.

shutterstock_121945762 Route 66 pavement sign with Mojave desert red rock mountains..jpg
Route 66. Kør-selv. Rejser til USA.jpg

En resa längs den legendariska Route 66, även kallad "The Main Street of America" ​​eller "The Mother Road", är en oförglömlig upplevelse och en fantastisk möjlighet att uppleva hjärtat av Amerika. Från det pulserande storstadslivet i Chicago till kustparadiset Los Angeles sträcker sig Route 66 3 940 kilometer och korsar åtta delstater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien. På denna episka resa kommer du att utforska historiska städer, prärielandskap, öknar och berg medan du njuter av den rika kulturen, arkitekturen och maten som har format Amerika genom tiden.

Route 66 i korthet

Illinois

Börja din resa i Chicago och utforska den imponerande skyline, besök Navy Pier och ät deep pan pizza. På väg till St. Louis, stanna till vid Route 66-höjdpunkter som Joliet, Pontiac och Springfield, där du kan besöka Abraham Lincoln Presidential Library and Museum.

USA Artikler 3

Missouri

Korsa Mississippifloden och njut av St. Louis livemusikscen och Gateway Arch, ett ikoniskt 192 meter högt monument. Fortsätt till Meramec Caverns, ett underjordiskt grottsystem och tidigare gömställe för Jesse James gäng.

St Louis Gateway Arch

Kansas

Kör genom den korta men minnesvärda sträckan av Kansas och besök "Cars on the Route" i Galena, en gammal bensinmack med klassiska bilar från filmen "Cars".

1000 F 291056124 N6hxdieszqsagakcjx21tqsn3zsacdyf
Kansas Galenacarsonroute66 Stockphotoastur Editorial 1024X683

Oklahoma

Upplev Oklahomas rika oljehistoria genom att besöka Tulsa och Oklahoma City. Missa inte den ikoniska Blue Whale of Catoosa and Pops, en modern restaurang med över 700 olika läskmärken.

USA Artikler 2

Texas

Korsa den ikoniska Cadillac Ranch, där gamla Cadillac-bilar ligger begravda i marken som konstverk. Besök Palo Duro Canyon State Park och upplev den magnifika kanjonen, som är den näst största i USA.

USA Artikler

New Mexico

Res genom Land of Enchantment och besök Santa Fe och Albuquerque, där du kan njuta av sydvästra köket och historisk adobe-arkitektur. Stanna vid Petrified Forest National Park för att se de förstenade träden och pittoreska öknarna.

USA Artikler 4

Arizona

Kör genom den målade öknen och besök det ikoniska Wigwam Motellet i Holbrook. Upplev den imponerande Grand Canyon och ta en tur till den gamla gruvstaden Oatman, där vilda åsnor strövar fritt.

Lossy Page1 1200Px Wigwam Motel, Route 66, Holbrook, Arizona LCCN2010630005.Tif
shutterstock_97706066 Toroweap point at sunrise, Grand Canyon National Park..jpg

Kalifornien

Kör genom Mojaveöknen och besök Roy's Motel & Café, ett historiskt landmärke på Route 66 i Amboy. Fortsätt till Santa Monica Pier, där Route 66 officiellt slutar, och njut av solnedgången över Stilla havet.

USA Artikler 5

Tips för att resa på Route 66

  1. Planering: Fundera på när du vill resa och hur lång tid du vill lägga på resan. De populäraste månaderna är från maj till september, då vädret är bäst. Se till att tillåta minst två veckor för att få ut det mesta av din Route 66-upplevelse.
  2. Boende: Route 66 är känd för sina unika och historiska motell. Boka boende i förväg för att säkra ett rum på de mest populära platserna och för att få en autentisk Route 66-upplevelse.
  3. Kör säkert: Vägarna på Route 66 kan variera från välskötta till dåliga, och det är viktigt att vara uppmärksam på skyltar och lokala trafiklagar. Kör försiktigt och var uppmärksam på väg- och väderförhållanden.
  4. Stöd lokala företag: En stor del av charmen med Route 66 är de små, familjeägda företagen som ligger runt vägen. Stanna vid lokala kaféer, butiker och attraktioner för att stödja lokala ekonomier och få en autentisk smak av Amerika.

Fakta om Route 66

  • Längd: 3 940 km
  • Stater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, Kalifornien
  • Start: Chicago, Illinois
  • Slut: Santa Monica, Kalifornien
  • Etablerat: 1926
  • Upplöst: 1985
  • Känd som: "The Main Street of America", "The Mother Road"