Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Sequoia National Park (1)

Sequoia National Park

En gigantisk eftermiddag i Sequoia National Park

Mand ved Sequoia i Sequoia NP - shutterstock_221462002.jpg

Från Three Rivers följer du riksväg 198. Du kör på en väg som slingrar sig genom de skogsklädda bergen med kolossala granar på båda sidor. I en hårnålsböj dyker hela landskapet plötsligt upp i vindrutan innan du kör tillbaka in i jättarnas skog. Du kan förstå varför denna väg har fått smeknamnet Generals Highway.

Det är bara 40 kilometer från Three Rivers till Giant Forest Museum, men de slingrande vägarna och det hisnande landskapet saktar ner dig. Det är faktiskt bra, för då kan du ha allt med dig.

Generals Highwai i Sequoia NP - shutterstock_747754831.jpg

Lär dig historien om dessa mammutträd på Giant Forest Museum innan du går ut på stigarna i skogen. En av de allra bästa ställena att uppleva de enorma träden är i Giant Forest, som ligger ganska nära museet. Du kommer att känna dig liten när du går längs stigarna i Jätteskogen mellan 80 meter höga jättegranar som har en midjebredd på 20-25 meter. Det största av träden är General Sherman. Den är också helt klart sevärd, även om den är lite inkörd. Sequoiornas kung reser sig 84 meter upp i den blå himlen, och resan runt stammen är 31 meter.

Sequoia state forest 2.jpg

Eftermiddagsturen kan lämpligen avrundas med en bilresa nerför Crescent Meadow Road till Moro Rock. Om du har modet att klättra uppför den 400 meter långa trappan som leder upp till toppen av klippan, kommer du att belönas med en oöverträffad utsikt över Great Western Divide. Har du dåliga ben är det en ansträngande resa. Men de flesta kommer att känna att det är värt all möda.

Moro Rock i Sequoia NP - Rute til udsigtspunkt - shutterstock_670624609.jpg

Innan du återigen sätter kurs mot Three Rivers, ta dig förbi Tunnel Log, som ligger i närheten. Här föll ett av de stora träden för flera år sedan över vägen och sedan gjorde de helt enkelt en tunnel genom trädstammen. Ett självklart fotostopp.

Bil gennem Tunnel Log i Sequoia NP - shutterstock_544562563.jpg

Om du är intresserad av en resa till USA där du kan uppleva Sequoia National Park, kontakta oss.

Beställ ett erbjudande