Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 274164029
Upplev Monkey Forest i Ubud

Ubud Monkey Forest

Ubud Monkey Forest - även känt som Sacred Monkey Forest Sanctuary, är en av de mest populära upplevelserna i konstnärsbyn Ubud på Bali.

Ubud Monkey Forest är utnämnd till naturreservat och är hem för tre heliga tempel som härstammar från cirka 1300-talet. Skogen är särskilt känd för sin befolkning av balinesiska långsvansapor (Macaca fascicularis), och besökare har möjlighet att observera aporna i deras naturliga habitat.

Vad du kan förvänta dig:

Apor: Det finns flera hundra apor i Monkey Forest, och även om de är vana vid människor är det viktigt att följa parkens riktlinjer för att undvika konflikter med djuren.

Natur: Skogen är frodig och grön, fylld med gamla träd och olika växtarter. Det är en vacker plats för en promenad om du är intresserad av naturen.

Tempel: Skogen rymmer tre heliga tempel: Pura Dalem Agung, Pura Prajapati och Pura Beji. Man måste vara klädd lämpligt för att besöka templen; det vill säga man måste bära en sarong och täcka axlar och knän.

Shutterstock 99610196
Shutterstock 1805917033

Bra råd

Sikkerhet: Selv om apene er vant til mennesker, er de ville dyr. Det er viktig å ikke mate dem eller prøve å ta selfies med dem, da det kan provosere dem.

Søppel: Hold styr på eiendelene dine og søppel for å beskytte dyrene og deres habitat.

Tidspunkt: Det kan være en god idé å besøke skogen tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå folkemengdene.

Inngang: Det er en inngangspris for å komme inn i Monkey Forest, og pengene går til vedlikehold av reservatet og beskyttelse av apene.

Ubud Monkey Forest er ikke bare en turistattraksjon, men også et viktig sted for forskning og bevaring. Forskere studerer apenes adferd, og stedet spiller en viktig rolle i den åndelige og daglige praksisen til lokalbefolkningen. Det er et must-see hvis du er i Ubud og er interessert i dyreliv, natur og balinesisk kultur.

Shutterstock 354303779
Shutterstock 773362198