shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg
Bangkok och Khao Lak
Se galleri

Bangkok och Khao Lak

  • 2 nätter i Bangkok på 4-stjärnigt hotell
  • Sightseeing och shopping i Bangkok
  • Tempel, gatukök och marknader
  • 10 nätter i strandparadiset Khao Lak
  • Förstklassig badsemester på Apsara Beachfront
  • Utflykter till regnskog, korallrev och klippkust

kr. 15.700,-

15 dagar från kr. 14.000,-

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn

Avresa: København d. 19. okt 2021

Resplan

Resan inleds med två dagar i Bangkok på ett 4-stjärnigt hotell med restauranger, butiker och stadsliv precis utanför dörren. Den här resan är perfekt för er som drömmer om en avkopplande badsemester och som gärna vill få ett par spännande dagar i storstaden på köpet.

Khao Lak_Solnedgang_119254576.jpg

Resan inleds med två dagar i Bangkok på ett 4-stjärnigt hotell med restauranger, butiker och stadsliv precis utanför dörren. Den här resan är perfekt för er som drömmer om en avkopplande badsemester och som gärna vill få ett par spännande dagar i storstaden på köpet.

Bangkok: Åk flodbåt till Thonburi där husen står på pålar. Gå på upptäcktsfärd i Chinatowns spännande butiker och restauranger. Ät middag högst upp i en skyskrapa och njut av stämningen i ett av stadens gamla tempel.

Khao Lak: Nu har ni 10 nätter på förstklassiga Apsara Beachfront Resort & Villa i Khao Lak, som ligger vid en av södra Thailands bästa stränder. Om ni vill få en paus från stranden kan ni åka på utflykter från Apsara.

shutterstock_150790835 BANGKOK, THAILAND.jpg

Ni lämnar Sverige och flyger österut mot Bangkok.

shutterstock_289432139 Bird eyes view of Talad Rod Fai Night Market, Ratchada, Bangkok, Thailand.jpg

Ni ankommer till Bangkok tidigt på morgonen, där ni sedan blir upphämtade på flygplatsen och transporterade till ert hotell. Ni spenderar era nätter i Bangkok på det 4-stjärniga hotellet Centre Point Silom, som ligger centralt i Bangkok i Silom-kvarteret och nära floden Chao Phraya. Silom är ett livligt område med många bra restauranger och spännande butiker. Det är dessutom lätt att ta sig till stadens Skytrain, som stannar på i stort sätt alla platser där det finns något spännande att se och uppleva. Alternativt kan ni ta en av flodbåtarna (vattentaxi) från Sathorn Pier och se staden från vattnet.

Ni har en hel dag att uppleva Bangkok på, och det finns gott om valmöjligheter. Ni kan t.ex. hoppa på stadens Skytrain in till Siam Square och njuta av kvällen i ett av Asiens största shoppingområden. Varje kväll kommer folk från olika stadsdelar för att besöka Siam Square. Folk kommer hit för att shoppa, äta på en av många restauranger eller betrakta folklivet från ett utomhuscafé. Vid Siam Square hittar ni även Siam Ocean World som brukar vara populärt hos de mindre.

På kvällen kan ni reservera bord på en av stadens restauranger som ligger uppe i en skyskrapa, t.ex. på Baiyoke Sky Hotel. Hotellets restaurang ligger på våning 76 samt 78, så härifrån har ni en magisk utsikt över ett glittrande Bangkok som sträcker sig bort mot horisonten.

På morgonen bli ni upphämtade på hotellet och skjutsade till flygplatsen. Härifrån flyger ni till Phuket, där ni blir upphämtade på flygplatsen. Ni blir transporterade till hotellet Apsara Beachfront Resort & Villa, där ni bor i 10 nätter.

Khao Lak är en relativt liten stad med ca 5 000 invånare, men trots detta har Khao Lak ett ganska stort urval av restauranger och butiker. Staden har även lyckats bevara en stor del av sin ursprungliga lantliga charm. Man behöver inte åka många kilometer utanför staden för att få känslan av att man befinner sig långt bort från turiststråken.

Runtom Khao Lak ligger mysiga små landsortsstäder, vars invånare lever på fiske och jordbruk. Utöver att njuta av den fantastiska stranden de kommande dagarna, så kan ni även uppleva livet på landsbygden, förstklassig natur vid korallreven vid öarna Similan och Surin samt komma nära elefanterna i Khao Sok National Park.

Ni hinner precis med ett sista dopp i poolen innan ni blir upphämtade på hotellet och transporterade till Phuket flygplats. Efter en mellanlandning i Bangkok landar ni i Sverige dagen efter.