Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
fort-myers-7777.jpg

Besök ö-paradiset på Floridas västkust: The Beaches of Fort Myers and Sanibel

The Beaches of Fort Myers and Sanibel är ett fint och soligt område på Floridas sydvästra kust. Här kan ni njuta av härliga stränder, avslappnad stämning och många spännande möjligheter för att få en aktiv semester.

I sydvästra Florida ligger den dolda pärlan The Beaches of Fort Myers and Sanibel, som är ett område som består av hundratals öar. De större kan man nå med bil och de resterande tar man sig till med båt eller vattenflyg.

Här kan ni bl.a. bada, paddla kajak, snorkla med sjökor, fiska, cykla eller åka på delfinsafari.

Området The Beaches of Fort Myers and Sanibel kännetecknas av många små samhällen som ligger vid havet. Invånarna kallar själva området för "det gamla Florida", och det kan ligga något i det. Här råder en otroligt behaglig och lugn atmosfär, och naturen är vacker och bjuder in till en aktiv semester.

bananaLady_2.jpg

Upplev charmiga Fort Myers

Fort Myers Beach ligger på Estero Islands norra spets, precis utanför staden Fort Myers. Härifrån kan ni se ut över ön Sanibel och Mexikanska Golfen - och fastlandet på andra sidan.

Stranden i Fort Myers är en av områdets bästa och påminner om de vita stränderna man hittar i Karibien. Det lugna vattnet och den vita pulversanden är två av anledningarna till att Fort Myers Beach är populär hos framförallt barnfamiljer.

I Fort Myers finns det lite mer liv och stämning jämfört med på de lugna öarna Sanibel och Captiva. I hjärtat av Fort Myers Beach kan ni t.ex. besöka Times Square där det finns ett bra urval av restauranger, butiker och barer. Det är främst på kvällarna som platsen bjuder på mycket stämning och en skön atmosfär.

När ni bor i Fort Myers har ni samtidigt en bra utgångspunkt för att besöka andra platser i The Beaches of Fort Myers and Sanibel.

Fort myers beach times square.jpg (1)

Besök idylliska Sanibel

Sanibel är en så kallad barriärö som ligger som en 3,2 kilometer lång barriär utanför Fort Myers på Floridas sydvästra kust. Ön är känd för sin avslappnade och idylliska atmosfär, och de många restaurangerna på ön är välbesökta av såväl områdets invånare som turister.

Sanibel kan även skryta om att ha en av världens bästa stränder. Enligt National Geographic är Bowman's Beach helt fantastisk - och den är dessutom en utmärkt plats att plocka ovanliga musselskal på.

Ön bjuder även på hela 35 kilometer cykelstig vilket gör det enkelt att ta sig runt och uppleva öns vackra natur, som faktiskt är ganska unik. På Sanibel hittar man nämligen bl.a. USA:s största mangrove-ekosystem som är hem för hundratals olika arter av t.ex. fåglar, fiskar, delfiner, alligatorer, sjökor och pelikaner. Många av djuren kan ni uppleva på nära håll i nationalparken J.N. "Ding" Darling Wildlife Refuge där ni kan köra runt med bil, paddla kanot eller cykla - och på så sätt uppleva de spännande djuren. Här finns även spännande guidade utflykter som ni kan följa med på.

Sanibel Island_Lee County_Florida_011019_011_Web72DPI.jpg

Njut av en aprikosfärgad solnedgång i The Beaches of Fort Myers and Sanibel

En härligt solig dag på Sanibel Island får den perfekta avslutningen när ni står med en kall drink i handen och ser dagens sista strålar färga himlen orange och rosa, samtidigt som den sakta försvinner ner bakom Mexikanska Golfen.

Ni kan t.ex. njuta av denna vackra syn från Blind Pass Beach där Captiva och Sanibel möts, eller så kan ni beställa bord på Lighthouse Café i närheten av Sanibel Lighthouse. Ni kan också ta en kvällspromenad längs Sanibel Causeway, som är en fyra kilometer lång bro som kopplar ihop Fort Myers med Sanibel, och njuta av solnedgången därifrån.

DJI_0302.jpg

Om The Beaches of Fort Myers and Sanibel

The Beaches of Fort Myers and Sanibel är det samlade turistrådet för Fort Myers, Fort Myers Beach, öarna Sanibel och Captiva, Bonita Springs, Estero, Cape Coral, Pine Island, Boca Grande, Outer Islands, norra Fort Myers och Lehigh Acres.

Ni kan enkelt kombinera ert besök här med att besöka andra platser i Florida, t.ex. Miami eller Orlando som endast ligger två till tre timmars bilresa bort.

98afa639-77ff-468d-86f0-88ce9d6ccae1.png

Besök The Beaches of Fort Myers and Sanibel

Här kan du se ett urval av Check Point Travels resor till Florida där du kan besöka The Beaches of Fort Myers and Sanibel.