Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 1439825942

Den Spanska trappan i Rom

Spanska trappan är en av Roms mest ikoniska sevärdheter och en populär plats för både turister och lokalbefolkningen. Trappan är uppkallad efter det spanska palatset som en gång stod bredvid.

Trappan är imponerande med sina 138 trappsteg och vackra design. Den är fylld med blommor och gröna växter, vilket gör den till en av de mest pittoreska platserna i staden. Det är en populär plats för foton och avkoppling, där du kan sitta och njuta av utsikten över staden.

178Ec37c Lm 3649 1648Ed90014

Italiensk stil och skönhet

Spanska trappan byggdes på 1700-talet för att förbinda det spanska palatset med den franska kyrkan Trinità dei Monti. Den designades av Francesco de Sanctis och har sedan dess varit en symbol för italiensk stil och skönhet.

Kulturell betydelse

Trappan är också känd för sin kulturella betydelse eftersom den har varit värd för ett antal kända evenemang, inklusive modevisningar och konserter. Den har även dykt upp i filmer som "Roman Holiday" och "The Great Beauty".

F0f6f740 Lm 3649 1648Edc46dc

Skönhet, kultur och charm

Men Spanska trappan är mer än bara en vacker plats. Det är en plats som symboliserar det bästa av Italien - skönheten, kulturen och charmen. Det är en plats som kommer att lämna dig med en känsla av glädje och vördnad över dess imponerande design och betydelse för staden.

Italien Rom Den Spanske Trappe 21B

Så om du besöker Rom, se till att besöka Spanska trappan och ta en stund för att njuta av dess skönhet och betydelse. Det är en upplevelse du inte kommer att glömma och en plats som kommer att lämna dig med en djupare förståelse för Italiens rika kultur och historia.

Läs om fler sevärdheter i Rom här!