Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Istock 918241876

Castel Sant'Angelo i Rom

Castel Sant'Angelo är en av Roms mest imponerande och historiska sevärdheter. Byggnaden är ett slott som en gång fungerade som fästning och som mausoleum för kejsar Hadrianus och hans efterträdare.

Slottet ligger på stranden av floden Tibern och är en imponerande syn, med sina runda torn och stora bro som leder över till byggnaden. Det är en viktig del av Roms arkitektur och historia och har varit en del av staden i mer än 2000 år.

25

Spännande historia

Castel Sant'Angelo har också en intressant historia eftersom det har använts för en mängd olika ändamål över tiden. Det har använts som fängelse, vapenhus och slutligen som museum. Den var också en del av Vatikanen och användes som en flyktväg för påvar vid en attack mot Vatikanen.

Castel Del Angelo Con Angel Bridge

Utsikt över Rom

Men förutom sin historiska betydelse är Castel Sant'Angelo också ett bra ställe att besöka om du vill njuta av en fantastisk utsikt över Rom. Från toppen av tornet kan du se ut över staden och njuta av utsikten över några av Roms mest ikoniska sevärdheter, inklusive Peterskyrkan och Colosseum.

1889261

Så om du besöker Rom, se till att ta en tur till Castel Sant'Angelo. Det är en syn som kommer att ge dig en djupare förståelse för Roms rika historia och arkitektur och en känsla av vördnad för dess imponerande design och betydelse för staden.

Läs om fler sevärdheter i Rom här!