Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 178031072 Via Krupp

Fem upplevelser i och runt staden Capri

Staden Capri är det stora inloppet på ön Capri. För här kan du uppleva ett antal av öns största och mest kända sevärdheter på en stadsvandring. Här är en handfull av sevärdheterna som vi tycker att du bör tänka på när du reser till Capri.

Kejsar Tiberius Villa

På den högsta punkten på Capris nordöstra spets ligger ruinerna av kejsar Tiberius magnifika villa. Villa Jovis byggdes för ca. 2 000 år sedan och fungerade då som både fästning och hem för den romerske kejsaren. Här kan du bland annat se det enorma systemet av cisterner som hjälpte till att förse kejsaren, soldater och tjänare med vatten.

Det är fascinerande att gå runt ruinerna av Villa Jovis och föreställa sig hur livet var då. Glöm inte att njuta av utsikten, för Villa Jovis ligger precis på kanten av klippan med en unik utsikt över Neapelbukten och Sorrentohalvön. Klippkanten har fått smeknamnet The Last Step. Enligt traditionerna, eftersom kejsar Tiberius har skickat "slaveri" gäster på det sättet: Bortom kanten....

P1160521 1648X1152

Vandra från Arco Naturale till Belvedere di Tragara

En trevlig vandring på ca 2 timmar. Det börjar och slutar vid det centrala torget, La Piazzetta. Se till att ta med dig lite dryck och tilltugg på resan. Rutten utgår som sagt från torget och är väl markerad. Om du inte hittar skylten (mittemot kyrkan), fråga någon av lokalbefolkningen om vägen. Du går österut längs Via Matermania och följer skyltarna mot Arco Naturale. Och så är den där. Några hundra meter ovanför det blå havet står ett av naturens små mästerverk; en 20 meter hög och 12 meter bred bergbåge. Det finns olika utsiktsterasser i området om du behöver ta in allt innan du går vidare.

Nu måste du följa skylten mot Grotta di Matermania. En trappa som heter Via del Pizzolungo tar dig ner för den trädbevuxna steniga sluttningen genom Grotta di Matermania, en stor klippgrotta som en gång användes av romarna som en fristad för nymferna. Via del Pizzolungo planar nu ut och blir en stig som följer den klippiga kustens råa och vilda landskap. Snart kommer Faraglioni-klipporna till syne med några turbåtar som tuffar förbi för att ge turister en glimt av de berömda klipporna. Det allra bästa stället att se klipporna från är Belvedere di Tragara. Härifrån börjar du vägen tillbaka längs Via Tragara och Via Camerelle till stadens torg. Och då kanske det är dags att äta lunch på någon av trottoarrestaurangerna.

Capri erbjuder trevliga promenader - här en kuststig nära Capri City

Giardini di Augusto, Via Krupp och Faraglioni-klipporna

Augustus trädgård är mycket riktigt uppkallad efter den romerske kejsaren. Men den vackra trädgården anlades inte i antiken. Den skapades på 1800-talet av den tyske industrimagnaten Friedrich Alfred Krupp, som också gav sitt namn till den berömda serpentinstigen Via Krupp, som du kan se från trädgårdens utsiktspunkt. Härifrån finns också en utmärkt utsikt över Faraglioni-klipporna, som nästan har blivit öns landmärke.

Shutterstock 88152370
Shutterstock 487854097 Augustus Have Ved Capri By Giardini Di Augusto

En drink på Capri Rooftop

Alldeles intill Giardini di Augusto ligger restaurangen Capri Rooftop. Här kan du avnjuta en öl eller en drink till en premium. Å andra sidan är utsikten värd alla pengarna. Så njut av det. Drick långsamt. För utsikten är helt enkelt formidabel.

BM3A9977

Blå grottan och båtturer från Marina Grande

En mängd båtutflykter avgår från hamnen i Marina Grande. Du kan ta en tur runt ön och se Capri från sjösidan. Det är en fantastisk upplevelse, kryddad med en titt in i några av den klippiga öns berömda grottor. Den mest kända är Grotta Azzurra, den blå grottan. Här kliver du in i små roddbåtar som ligger och gungar utanför ingången till klippgrottan. De erfarna båtförarna seglar sedan in båten genom den smala öppningen i bergväggen och det är här magin sker. Inuti lyser vattnet upp i en nästan elektrisk blå färg. Det tar bara 10 minuter, men det är en fantastisk upplevelse.

Vattnet lyser upp i Blå grottan på Capri