Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Shutterstock 454262398

Upplev vulkanen Vesuvius - Neapel

Vesuvius är ett fantastiskt resmål med en otrolig historia och hisnande vyer. Från toppen av vulkanen kan du se ut över områdets vackra landskap och njuta av en unik utsikt över Medelhavet.

Men Vesuvius är mycket mer än bara ett naturskönt resmål. Det är också en plats med en djup historia som sträcker sig tillbaka tusentals år. Från de antika grekiska och romerska civilisationerna till dagens moderna samhälle har Vesuvius haft ett stort inflytande på mänsklighetens utveckling.

Shutterstock 712445767

Städer begravdes i aska och sten

En av de mest kända händelserna i Vesuvius historia var utbrottet år 79 e.Kr., då städerna Pompeji och Herculaneum begravdes under ett tjockt lager av aska och sten. Dessa städer förblev bevarade under aska och damm i århundraden tills de upptäcktes och grävdes ut på 1700- och 1800-talen. Besök Pompeji och Herculaneum för att få en känsla av hur livet såg ut i antiken.

Läs mer om Pompejis historia här!

Shutterstock 569944639

Spännande promenader

Vesuvius är också en fantastisk plats för naturälskare. Vulkanen har ett antal vandringsleder som låter dig utforska dess sluttningar och krater. Gå på en vandring och upplev den otroliga utsikten över området och havet. Men kom ihåg att en vandring upp på Vesuvius kan vara utmanande, så se till att du är väl förberedd.

146

Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller bara vill njuta av den fantastiska utsikten, är Vesuvius en plats som kommer att lämna dig med en oförglömlig upplevelse. Så gå och upplev allt som Vesuvius har att erbjuda!

Du kan läsa mer om upplevelser i Neapel här!