Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Velkommen Til San Vito Lo Capo

Sicilien - Kulturell vägskäl

Siciliens historia sträcker sig tillbaka till antiken och har präglats av ett stort antal olika kulturer och civilisationer som satt sina spår på ön. Från grekerna till romarna, från normanderna till araberna, Sicilien har alltid varit ett kulturellt vägskäl där idéer och traditioner möts och smälter samman.

Fascinerande berättelse

Många av Siciliens mest ikoniska sevärdheter vittnar om öns långa och fascinerande historia. De grekiska templen Agrigento och Selinunte, de normandiska katedralerna i Palermo och Cefalù och den arabiska domstolen i Caltagirone är alla exempel på de olika kulturer som har påverkat ön.

Shutterstock 557139430

Kännetecknas av konflikter och maktkamper

Siciliens historia har också präglats av konflikter och maktkamper, men det har inte hindrat öns invånare från att skapa ett blomstrande samhälle. Sicilianer är kända för sin stolthet och envishet, men också för sin gästfrihet och kärlek till god mat och vin.

Segesta 1

Populärt resmål

Idag är Sicilien ett av Italiens populäraste turistmål, och det är inte svårt att förstå varför. Ön har en unik blandning av historia, kultur, natur och gastronomi som lockar besökare från hela världen. Från de frodiga vingårdarna i Marsala till de dramatiska klipporna i Taormina, Sicilien har något för alla.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Så oavsett om du är intresserad av historia, konst, mat eller natur kommer en resa till Sicilien säkerligen att bli en upplevelse för livet.