Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Marsala By[1]

Souvenirer från Sicilien

Sicilien är en skattkammare av kultur, historia och vackra landskap. Denna charmiga ö i Medelhavet är också hem för några unika souvenirer som du helt enkelt inte får missa. Låt oss dyka in i 7 självklara souvenirer som kommer att väcka minnen från din sicilianska semester till liv om och om igen.

Keramik från Caltagirone

Caltagirone är känt för sin vackra och färgglada keramik. Här hittar du allt från tallrikar, burkar och skålar till dekorativa kakel och figurer. De olika mönstren och designerna är inspirerade av både den sicilianska och arabiska kulturen, och varje enskilt verk är ett litet konstverk i sig.

Keramik Sicilien (1)[1]
Keramik Sicilien (2)[1]

Sicilianska mandelkakor - Pasticceria

Ingen resa till Sicilien är komplett utan att smaka på de utsökta lokala sötsakerna. Sicilianska mandelkakor (Pasticceria) är en populär favorit. De är gjorda av mandel, socker och äggvita och finns i olika smaker. Dessa godsaker är lätta att ta med hem och är en söt påminnelse om din resa.

Mandelkager Fra Sicilien[1]

Marsala vin

Marsalavin är ett utsökt och välkänt dessertvin från Marsalaregionen på Sicilien. Detta vin är perfekt att dela med vänner och familj hemma, eller så kan du spara det och njuta av det vid ett speciellt tillfälle. Den finns i olika smaker så att du kan hitta en som passar alla smaker.

Marsala Vin[1]

Siciliansk broderi

Traditionellt sicilianskt broderi är känt för sin elegans och fina detaljer. Du kan hitta vackra dukar, servetter, kuddfodral och mycket mer, allt broderat med traditionella sicilianska motiv och mönster. Dessa bitar kommer att lägga till en touch av siciliansk charm och elegans till ditt hem.

Siciliansk Broderi[1]

Lokalt producerad olivolja

Sicilien är känt för sin utsökta olivolja, och det finns inget bättre än att ta med sig en flaska eller två hem till vänner och familj. Du kan hitta lokala producenter som säljer sin olja i charmiga butiker och marknader, vilket ger dig möjlighet att smaka på olika sorter och välja den som passar dina smaklökar bäst.

Olivneolie Fra Sicilien[1]

Sicilianska dockor - Pupi Siciliani

De traditionella sicilianska dockorna, Pupi Siciliani, är en levande symbol för öns folklore och kultur. Dessa vackert snidade och handmålade trädockor är en fantastisk souvenir som ger dig en liten bit av siciliansk tradition att ta med dig hem.

Sicilianske Dukker[1]

Smycken i lavasten från Etna

Sicilien är också hem för den imponerande vulkanen Etna. Vad är mer unikt än smycken gjorda av lavastenar från själva Etna? Dessa bitar är både snygga och meningsfulla eftersom de representerar öns råa skönhet och kraft. Du kan hitta halsband, armband, örhängen och ringar med lavastenar inbyggda i designen, så det finns något för varje smak och stil.

Etna[1]

Det finns så mycket att upptäcka och ta med hem från Sicilien, och dessa 7 souvenirer är bara ett urval av de många skatter du kommer att stöta på under din resa. Vilken av dessa souvenirer du än väljer kommer de garanterat att ge glädje och minnen från din tid på denna förtrollande ö i Medelhavet.

Utforska Sicilien och hitta din egen personliga skatt som kommer att hålla minnena av din semester vid liv i många år framöver. Vem vet? Kanske kommer du att bli så förälskad i ön att du kommer tillbaka gång på gång för att hitta ännu mer unika och underbara souvenirer.