Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Sixtinska kapellet i Rom

Sixtinska kapellet i Rom är ett av de mest betydande konstverken i världen. Det är känt för sina imponerande takmålningar, som skapades av några av de mest kända konstnärerna i historien.

Sixtinska kapellet byggdes ursprungligen på 1400-talet som en del av Vatikanpalatset. Det var ursprungligen avsett att tjäna som kapell i det påvliga palatset, men det användes senare för påvliga val och andra ceremonier.

Rom Peterspladsen 4

Imponerande konstverk

Men det är takmålningarna i Sixtinska kapellet som är dess största behållning. Målningarna skapades av Michelangelo och hans assistenter på 1500-talet och utgör några av de mest imponerande och vackra konstverken i historien.

Det Sixtinske Kapel Flickr

Skildrar bibliska berättelser

Målningarna föreställer bibliska berättelser och scener, och de visar Michelangelos otroliga talang och kreativitet. Från "Skapelsen av Adam" till "Domdagen" är målningarna ett bevis på människans strävan att förstå och uttrycka livets största frågor.

46

Fylld med historia och mening

Men Sixtinska kapellet är mer än bara ett konstverk. Det är också en plats genomsyrad av historia och betydelse. Det var här som påvevalet ägde rum och där påven Franciskus valdes 2013. Det är också en plats full av symbolisk betydelse för den katolska kyrkan och dess traditioner.

Så om du besöker Rom bör du ta dig tid att besöka Sixtinska kapellet. Den kommer att lämna dig överväldigad av den skönhet och konstnärliga kreativitet den representerar, samtidigt som den ger dig en glimt av den katolska kyrkans historia och betydelse. Sixtinska kapellet är en plats som kommer att ge dig en djupare förståelse för människans strävan att uttrycka och förstå livets största frågor.

Läs om fler sevärdheter i Rom här!