Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Ubud market

Ubud-marknaden är ett mekka för de som är intresserade av konst, kultur och mat, och marknaderna är ett utmärkt sätt att uppleva detta på. Så oavsett om du letar efter unika souvenirer, lokala delikatesser eller bara vill suga in den balinesiska atmosfären, finns det något för alla smaker på marknaderna i Ubud.

För danska resenärer är Ubud-marknaden särskilt intressant för de som söker en blandning av äventyr, kultur och shopping.

Ubud Traditional Art Market (Pasar Seni Ubud)

Vad man kan hitta: Detta är kanske den mest kända marknaden i Ubud, där du kan hitta allt från färgglada textilier, handväskor, smycken, keramik och traditionella balinesiska souvenirer som träsniderier och religiösa figurer.
Plats: Precis mitt emot Ubud Palace (Puri Saren Ubud), i stadens hjärta.
Bästa tid att besöka: Tidig morgon för färska livsmedel eller förmiddag för konsthantverk.

Pasar Seni Ubud Shutterstock 1725553111

Sukawati Art Market

Vad man kan hitta: Känt för att vara en av de bästa platserna att köpa konsthantverk till ett bra pris. Här kan du hitta balinesiska målningar, skulpturer, textilier och traditionella dansdräkter.
Plats: Cirka 20 minuters bilresa från Ubud, i Gianyar-distriktet.
Bästa tid att besöka: Förmiddag för att undvika folkmassor och värme.

Sukawati Art Market Bali Shutterstock 1120285727

Guwang Art Market

Vad man kan hitta: Liknar mycket Sukawati-marknaden, men är generellt sett mindre trångt. Perfekt för att köpa konsthantverk, textilier och dekorationer.
Plats: Även i Gianyar-distriktet, nära Sukawati-marknaden.
Bästa tid att besöka: Förmiddag, innan det blir för trångt.

Tegallalang Handicraft Village

Vad man kan hitta: Detta är mer en samling av små butiker än en traditionell marknad, men det är en bra plats att hitta handgjorda varor som möbler, dekorativa föremål och kläder.
Plats: Nära de berömda risterrasserna i Tegalalang.
Bästa tid att besöka: När som helst under dagen, men det kan bli trångt på eftermiddagen."

Tips til danske rejsende

Pruta om priset på Ubud-marknaden: Det är vanligt att förhandla om priset på de flesta marknader i Ubud.
Betala i lokal valuta: Det är bäst att ha balinesisk valuta (indonesiska rupier) i kontanter med dig, eftersom många platser inte accepterar kort eller andra valutor.
Håll koll på dina tillhörigheter: Marknaderna kan bli trånga, så det är en bra idé att vara uppmärksam på dina värdesaker.