Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +

Utflyktspaket – Tre utflykter i en

Med Check Point Travels utflyktspaket får ni en grundlig introduktion till Havanna, Viñales-dalen och Trinidad. Utflykterna genomförs av duktiga lokala guider och försiggår på engelska. Guiderna har stor kunskap till områdena och kommer att informera er om historiska, kulturella, arkitektoniska, politiska och aktuella ämnen, som alla är med till att ge en bred inblick i Kuba.

Utflykterna säljs i ett samlat paket och därför är det inte möjligt att köpa en eller två av turerna. 

shutterstock_399271585 Camaguey, CUBA - The warm sunset light.jpg

Tre olika utflykter

Med Check Point Travels utflyktspaket får ni en grundlig introduktion till Havanna, Viñales-dalen och Trinidad. Utflykterna genomförs av duktiga lokala guider och försiggår på engelska. Guiderna har stor kunskap till områdena och kommer att informera er om historiska, kulturella, arkitektoniska, politiska och aktuella ämnen, som alla är med till att ge en bred inblick i Kuba. Utflykterna säljs i ett samlat paket och därför är det inte möjligt att köpa en eller två av turerna.

cuba-i-egen-bil.jpg

Utflykt 1: Stadsrundtur i Havanna

Guiden möter upp er på hotellet och tillsammans kan ni sätta er tillrätta i en av de historiska amerikanska bilarna, som fortfarande pryder Havannas gator. Det kan t.ex. vara en pastellblå Chevrolet Bel Air från 1956 med chaufför, som idag kör er i ett lugnt tempo mellan Havannas största sevärdheter. Ni cruisar runt längsmed stadens historiska boulevarder, vilket är det perfekta sättet att uppleva staden på.

Lisbeth fra Check Point Travel på besøg i Trinidad

Efter åkturen i den gamla amerikanaren fortsätter ni till fots genom hjärtat av den gamla stadsdelen Habana Vieja. Området är fyllt av historiska byggnader och mysiga små gator där livet går sin gilla gång. Här ligger bl.a. presidentpalatset och den lilla oasen Parque Central, som pryds av en staty föreställande poeten José Marti. Vid Parque Central hittar ni också Gran Teatro de la Habana där klassiska konserter, balett och teaterföreställningar äger rum. I närheten av parken ligger dessutom en av Havannas mest iögonfallande byggnader

Det store teater i Havanna

På avstånd liknar Capitolio med sin marmorvita kupol en kopia av The U.S. Capitol Building i Washington D.C., vilket förmodligen inte är en slump. Den kubanska versionen är lite högre och betydligt mer utsmyckad. Tidigare höll den kubanska kongressen till här, men idag ligger landets vetenskapliga akademi i byggnaden.

shutterstock_204192301  Old classic American maroon car rides in front of the Capitol.jpg

Ni fortsätter till Floridita Restaurant Bar, som enligt författaren Ernest Hemingway serverar stadens bästa daiquiri. Är ni mer sugna på en mojito är det istället Bodeguita del Medio ni ska bege er till, enligt Hemingway. De har också haft gott om tid till att öva med tanke på att den ikoniska kubanska drinken uppfanns här år 1942. Baren är otroligt charmig och det är en speciell känsla att beställa en drink (som man själv betalar) vid samma bardisk som Hemingway, Salvador Allende och självaste Fidel Castro.

shutterstock_209254996 La Bodeguita del Medio in Havana, Cuba, the birthplace of Mojito.jpg

Ni fortsätter från de ikoniska barerna till en av Kubas vackraste platser, Plaza de la Catedral. Platsen omges av barockbyggnader och pryds av stadens katedral, som under många år innehöll vad man antog var kvarlevorna från den spanske sjöfararen Christofer Columbus.

Stig in i katedralen och upplev stämningen innan ni fortsätter till en annan av stadens berömda platser, Plaza de Armas. Här är det liv och rörelse runt de mysiga caféerna och bodarna som innehåller antikvariska böcker och politiska filmaffischer.

San Cristobal Katedralen i Havanna

Runtom stadens torg ligger flera av Havannas bästa restauranger och paladarer, så här kan ni äta middag någon kväll om ni vill.

Utflykten avslutas vid den långa havspromenaden Malecon, där invånare i alla åldrar samlas för att umgås och njuta av den svalkande havsbrisen.

Unge cubanere hænger ud langs Maleconen i Havanna

Utflykt 2: Bland kalkstensberg och tobaksbönder i Viñales

Viñales-dalen är berömd för sina tobaksodlingar, och under dagens utflykt får ni lära er allt om de värdefulla tobaksbladens väg från fält till fin cigarr. Men området omkring Viñales bjuder på mycket mer än cigarrer, vilket ni kommer upptäcka på den här utflykten – där även lunch ingår.  

Udsigt over Viñales-dalen - en berømt turistdestination og et vigtigt tobaksområde

Först åker ni till Hotel Los Jazmines, där ni har en spektakulär utsikt över dalen och de karaktäristiska kalkstensbergen som sträcker sig upp över lapptäcket av gröna tobaksfält. Passa på att ta bilder på dalen när ni är här, innan ni åker vidare mellan tobaksfälten för att besöka en bonde. Bonden visar sina odlingar för er och bjuder oftast även på en kopp kaffe och en cigarr, samtidigt som han berättar om livet i dalen och tillverkningen av cigarrer.

Bonde i tobaksmark i Viñales

När ni kommer till Cueva del Indio, Indiangrottan, väntar helt andra typer av upplevelser. Här åker ni på en liten båttur under marken längs små floder som förgrenar sig på kors och tvärs. Namnet kommer från de infödda indianerna som använde grottan som begravningsplats, och de gömde sig även här under spanjorernas erövring.

Landskapet runtom grottan är fyllt med grönskande djungelväxter och vilda blommor som ofta drar till sig kvittrande fåglar. I dalen Dos Hermanes får ni se de förhistoriska klippmålningarna och äta lunch på den lokala restaurangen Finca San Vicente.

Rejser til Cuba. Sejltur i Cueva del Indio.jpg

När ni kommer till Cueva del Indio, Indiangrottan, väntar helt andra typer av upplevelser. Här åker ni på en liten båttur under marken längs små floder som förgrenar sig på kors och tvärs. Namnet kommer från de infödda indianerna som använde grottan som begravningsplats, och de gömde sig även här under spanjorernas erövring.

Landskapet runtom grottan är fyllt med grönskande djungelväxter och vilda blommor som ofta drar till sig kvittrande fåglar. I dalen Dos Hermanes får ni se de förhistoriska klippmålningarna och äta lunch på den lokala restaurangen Finca San Vicente.

El Palenque de los Cimarrones Vinales Cuba.jpg

Utflykt 3: Sockerbaroner och pirater i Trinidad

Den lilla kolonitidspärlan Trinidad är utan tvekan en av Kubas mysigaste städer. Det är fantastiskt att gå på upptäcktsfärd på egen hand längs de gamla gatorna, där det ser ut som att tiden har stått stilla sedan 1850-talet. Trinidad blir dessutom ännu mer intressant om man känner till stadens färgrika historia, som ni får ta del av på denna spännande utflykt.

Traditionelle huse i kolonitidsbyen Trinidad

Ni beger er från Trinidad till det gamla klocktornet, där ni kan njuta av en fantastisk utsikt över Valle de los Ingenios. Sockret var det vita guldet och från utsiktsplatsen kan ni se ruinerna från de stora sockerrörsplantagerna. Från början var det indianer som arbetade där, och senare hämtade man slavar från Afrika som fick utföra det hårda arbetet under den stekande solen medan sockerbaronerna tittade på från en veranda i skuggan.

shutterstock_247607941 Tourist train in the Valley of the Sugar Mills or Valle de los Ingenios.jpg

När ni kommer tillbaka till Trinidad har det blivits dags att titta på keramik, som staden är känd för på Kuba. Ni får chansen att stifta bekantskap med det traditionella hantverket på en verkstad.  

shutterstock_600107501 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Casa de la Musica.jpg

Resten av utflykten försiggår till fots i Trinidads gamla stadskärna. Guiden tar er med längs de mysiga gatorna och till vackra torg, samtidigt som han eller hon berättar om stadens historia. Ni besöker även ett litet museum samt stadsdelen El Fortuno, som förr i tiden lockade en väldigt speciell grupp människor. På 1700-talet vimlade Karibiska Havet av pirater som hade hört om Trinidads rikedomar, vilket fick dem till att segla hit. De brukade kasta ankar i bukten utanför Trinidad. En del gick på plundringståg, medan andra sökte sig till Trinidads små värdshus för att dricka sig berusade med lösaktiga kvinnor. Ett ställe de ofta besökte var La Canchánchara, där naturligtvis även ni ska få smaka på den lokala mojiton med rom och färsk mynta – även om det nu för tiden är sällan man får syn på folk med träben och piratlapp för ögat i baren.

shutterstock_239889517  La Canchanchara a traditional and famous tourist bar.jpg

Efter besöket på baren har ni möjlighet att köpa souvenirer på House of Rum, Coffee and Cigars på vägen tillbaka till hotellet.

Priset inkluderar:

  • Lokala engelsktalande guider
  • Transport enligt programmet
  • Lunch på utflykten till Viñales
  • Entréer enligt programmet

Priset inkluderar inte:

  • Dricks till guider och chaufförer
  • Drinkar på de historiska barerna i Havanna
  • Övriga måltider och drycker
Det bedste af Cuba main.jpg

15

dagar
Det bästa av Kuba
  • Bo i hjärtat av Havannas historiska stadsdel
  • Vacker natur och tobaksbönder i Viñales
  • Fransk kolonialtidshistoria i hamnstaden Cienfuegos
  • Musik och stämning i Kubas vackraste stad Trinidad
  • Strandhotell med All inclusive vid Karibiska Havet
  • Inkl. flyg, hotell, busstransport och flera måltider

Från SEK 25 650

Pris per person vid 2 vuxna & 2 barn