Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Terrassen vid utsiktsplatsen Belvedere i Ravello

Vandringar runt Ravello

Det finns många möjligheter att uppleva Amalfikustens vackra natur. Du kan åka på en båttur och uppleva den vilda klippkusten från sjösidan – eller gå på en vandring längs någon av de många stigarna.

Från Ravello till Minori – och vidare till Citron-stigen till Maiori

Denna tur följer det gamla stigsystemet som i århundraden var den enda länken mellan bergsstaden Ravello och kuststaden Minori. Stigar med hundratals trappor som lokalbefolkningen har använt när de skulle transportera vindruvor, citroner och andra grödor ner till kusten. Det tar ca. en timme att gå från Ravello ner till Minori. Den vackraste rutten tar dig förbi den lilla byn Torello. Utsikten från rutten är fantastisk, så ge dig själv gott om tid. Och kom ihåg att ta med dig vatten, för det finns inga små butiker längs vägen på den här sträckan. I gengäld kan du njuta av en kopp kaffe eller en lunch på någon av de små restaurangerna vid havet i Minori när du kommer. Och ta med dig badkläderna så finns det möjlighet att ta ett dopp i havet. På stranden är det också möjligt att hyra solstolar och parasoller. När du går hem vet du rutten. Och om du tror att en mindre ansträngande resa hem är på sin plats, överväg att ta bussen tillbaka till Ravello.

Om du tycker att resan är för kort, överväg att gå vidare till Maiori ad Sentiero dei Limoni, Citron Trail. Det är en vacker promenad på knappt 4 kilometer. Från Maiori är det också möjligt att återvända med buss.

Det tar cirka 45 minuter till en timme att gå trappan från Ravello till Minori

Från Ravello till Atrani

Denna tur tar dig ner genom dalen på västra sidan av Ravello till kuststaden Atrani. Det är en vacker promenad längs den gamla åsnestigen som följer floden ner genom den gröna dalen. Även här är det många trappor så man måste vara allmänt bra på fötterna om man vill ta turen ner till Atrani. Det är en mysig liten stad som nästan verkar klamra sig fast vid klippsidan precis ovanför stranden. Då kommer du en solig dag, så överväg att ta med dina badkläder. Solstolar och parasoll kan hyras om du vill avrunda dagen på stranden. Och det finns även restauranger och små kaféer i staden, där man kan få något att äta när man blir hungrig. Resan från Ravello ner till Atrani tar drygt en timme. Om du inte vill åka upp till Ravello när du går tillbaka, hoppa på lokalbussen i Atrani.

Utsikt från en av de vackra trädgårdarna i Ravello

Från Ravello till Scala – och kanske vidare till Amalfi

Scala anses vara en av de äldsta städerna på Amalfikusten. Det sägs att staden grundades av skeppsbrutna romare redan på 500-talet. Scala ligger med en fantastisk utsikt strax ovanför Ravello. Det är en stad känd bland annat för sina vackra kyrkor. Resan upp är ca. 2,5 kilometer. Gå längs de gamla stigarna och inte längs den asfalterade vägen, så får du den bästa upplevelsen. På torget i Scala finns små restauranger och caféer där du kan ladda batterierna och njuta av den vackra utsikten. Överväg att ta med den lilla byn Pontone i den ena eller andra riktningen. Har du blod på tänderna går det en stig från Scala som leder ner till staden Amalfi. Det är en riktigt trevlig resa på ca. 1 timme och 15 minuter. Kom ihåg att fylla på med förnödenheter i Scala om du bestämmer dig för att fortsätta ner till Amalfi. Härifrån är det lätt att hitta tillbaka till Ravello. Men benen är kanske lite använda, så det kan vara lockande att ta bussen tillbaka till Ravello.

På vandringsleden från Ravello till Amalfi

Path of the Gods – Den mest kända vandringsturen längs Amalfikusten

Sentiero Degli Dei betyder bokstavligen gudarnas väg, och det är utan tvekan en vacker vandring. Den har sitt ursprung i staden Bomerano. Här bör du fylla på och säkra mat och dryck (om du inte redan gjort det) innan vandringen. Från Bomerano går du mot Nocelle längs kusten. Med det blå havet till vänster och de böljande gröna bergen till höger. Det går upp och ner, så det tar cirka 4 timmar att gå de 8 kilometerna. Kanske särskilt för att man också måste hinna njuta av utsikten och försöka fånga det fantastiska panoramat med mobilkameran. Njut av mat och dryck på vägen. Om möjligt, ät lunch i Nocelle och gå sedan den sista biten ner till vykortsstaden Positano. Den sista delen är en stig med många trappor. Runt 1 700 enligt lokalbefolkningen. Så självklart kan du också ta bussen ner från Nocelle till Positano. Här kan du ta ett dopp från stranden innan du tar båten tillbaka till Amalfi eller Minori – och härifrån ta bussen upp till Ravello.

Gudernes Sti På Amalfikysten Studietur OKT2020 (48) Kopi