Hitta din resa
Vuxna
- +
Barn
- +
Atmosfäriska Anacapri har ett vackert läge

5 upplevelser i och runt Anacapri

När du reser med Check Point Travel till Capri bor du på hotell i den mysiga byn Anacapri. Det finns flera fantastiska upplevelser här som du har lätt tillgång till.

Linbana till Monte Solaro

På Piazza Vittoria i Anacapri hittar du linbanan som tar dig upp till toppen av Monte Solaro. Du sitter i en öppen stollift med en fantastisk utsikt över Anacapri, det blå havet och grannön Ischia. Resan till toppen tar ca. 10 minuter. När du når toppen stiger du till en höjd av 589 meter. Och härifrån har du utsikt över hela Capri, Neapelbukten och vulkanen Vesuvius i fjärran. Det finns också ett litet café där du kan få en kopp kaffe, förfriskningar och något att äta. Om du behöver sträcka på benen kan du gå ner från Monte Solaro. Men om du vill göra allt, ta linbanan tillbaka till Anacapri.

Shutterstock 1491189965

Kyrkrummet i Chiesa Monumentale di San Michele

Sett från utsidan är det inget speciellt med den vitkalkade kyrkan. Men det du står framför är en av Anacapris verkliga pärlor. När du kommer in kommer du att upptäcka varför. Kyrkan byggdes åren från 1698 till 1719. Du hittar anledningen till att det tog så lång tid att bygga den blygsamma kyrkan på kyrkgolvet. Hela golvet är täckt med handmålade majolikaplattor, som likt ett enormt pussel har blivit ett porträtt av Adam och Eva i paradiset. Du kan gå runt längs kanten av golvet på en liten gångväg och ta in de många detaljerna. För att se den enorma golvmålningen i all ära, ta spiraltrappan upp i galleriet. Här kan du se allt från ovan.

Shutterstock 1900619065

Besök Axel Munthes villa

Denna underbara villa från 1887 ligger i Anacapri. På den tiden var det hem för den svenska författaren och före detta läkaren till den svenska drottningen Axel Munthe. Han var lite av en kändis och fick besök av bland annat svenska drottningen Victoria och den danske målaren PS Krøyer och hans fru Marie. Huset är i stort sett som det var när drottning Victoria spelade piano och underhöll husets gäster. Den är full av konst i en härlig blandning, för Axel Munthe köpte det han tyckte om. En annan av hans stora passioner var växter och fåglar, varför villan ligger i en fantastisk trädgård full av blommor, statyer och skuggiga pergolor. Berget Monte Barbarossa, som reser sig bakom villan, köptes av den svenska fågelälskaren för att se till att områdets flyttfåglar inte skulle störas. Kom ihåg att njuta av utsikten och kanske en förfriskning i villans mysiga café.

Shutterstock 470681453

Upplev Blue Grotto

Du kan välja att se Blue Grotto som en del av en ö-tur med båt. Du kan också välja att ta bussen från Anacapri ner till Grotta Azzurra. Här leder trappor ner för den steniga sluttningen och in i den lilla viken, där erfarna lokala roddbåtskaptener tar dig ombord. De seglar in genom den smala öppningen i klipporna, och det är här magin sker. Ljus kommer upp underifrån och ger vattnet en nästan elektrisk blå färg. Det är ingen lång resa, men Grotta Azzurra är definitivt värt ett besök.

Vattnet lyser upp i Blå grottan på Capri

Ät middag på Da Emilia alla Curtiglia eller på Da Gelsomina

Det finns många bra ställen att äta längs den mysiga gatan i Anacapri. Men om du vill prova något speciellt, prova Restaurant Da Emilia alla Curtiglia. Bord måste beställas i förväg, och du kan hämtas och tas med av restaurangens chaufför. Restaurangen ligger lite utanför Anacapri i en stenig sluttning med en helt fantastisk utsikt mot väster. Försök att tajma det med en drink före middagen till åsynen av grannön Ischia och solen som går ner i havet som en gigantisk apelsin.

Ett annat ställe där den goda maten ackompanjeras av en vacker solnedgång är på Restaurant Da Gelsomina. Här är det också bra att ringa restaurangen i förväg och boka bord, då kommer de och hämtar dig. Maten på den familjeägda restaurangen är riktigt bra och servicen är på topp.

20220916 192158